Bakteriereducerende undertøj lindre kløe i underlivet

Er man ramt af Lichen Sclerosus kan man symptombehandle lidelsen medicinsk, men det er også muligt at give ens underliv en hjælpende hånd med bakteriereducerende undertøj, der kan holde irritation i området i skak.

Nedsættelse af kløe og irritation som følge af Lichen Sclerosus

Lider man af den kroniske hudlidelse som klinisk set kaldes for Lichen Sclerosus et Atrophicus, så oplever man irritation af huden omkring slimhinderne i underlivet. Lidelsen rammer oftest kvinder i eller omkring overgangsalderen, men eksempler er også set hos yngre kvinder. Lichen Sclerosus er en såkaldt autoimmun sygdom, hvor kroppen angriber sit eget væv ved at danne antistoffer imod det. Det manifesterer sig ved, at det forholdsvis elastiske bindevæv i slimhinden i skeden nedbrydes, og bliver uelastisk og udspændt. Resultatet er, at slimhinden bliver meget tynd og man oplever en forsnævring og diverse revner og sprækker på og omkring slimhinden. Forandringerne af slimhinderne kan brede sig til hele underlivet, og bagud til endetarmen – dog forbliver lidelsen udvendigt på kroppen. Lidelsen har også en mandlig udgave, hvor symptomerne er at finde på penishovedet. Lidelsen smitter ikke mennesker imellem, så der er ingen fare for seksuel overførsel.

Som følge af Lichen Sclerosus har kvinder med lidelsen en brændende fornemmelse i skridtet, som kan være direkte ubehagelige for de ramte. Medicinsk er der en række symptombehandlinger som ordineres hos gynækologer, som blandt andet omfatter vaginale stikpiller og cremer af binyrebarksalve i forskellige koncentrationer. Der findes ingen helbredende behandling af Lichen Sclerosus som det ser ud nu, men symptombehandlingerne kan nedsætte irritationen og kløen betydeligt.

Lider man af Lichen Sclerosus kan man ikke selv gøre så meget. Da forskerne ikke kender årsagen til forkomsten af Lichen Sclerosus så kan man kun forsøge at nedsætte kløe og irritation, ved at give området omkring slimhinderne de bedst mulige forudsætninger. Her kan nævnes speciallavet undertøj, som i kliniske studier har vist at reducere gener og symptomer i forbindelse med bakterie- og svampeinfektioner. Det er især afledningen af varme og fugt der bremser udviklingen af et gunstigt miljø for svamp og bakterier, som oftest fører til netop kløe og irritabel hud. Jepsen HealthCare forhandler denne type undertøj, som kaldes for DermaSilk. Trusserne sørger for, at huden holder en naturlig balance i og omkring slimhinderne og underlivet generelt. Det er ikke en behandling af Lichen Sclerosus trusserne tilbyder, men de lindre kløe i underlivet og minimerer af utilpasheden man føler som følge irritationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *