Bedste kursus i salg – ever

Som sagt har jeg arbejdet en del i detailbranchen. Ja, jeg gør det allerede. Jeg elsker at lære om nye psykologiske trickere som jeg kan bruge på vores kunder når vi vil have dem til at købe. Der er mange steder man kan lære den slags. Nogle udbyder kurser, desværre er ikke alle lige gode.

Men jeg har dog været på et som har været det absolut bedste gennem tiden. Og redskaberne jeg tog med derfra bruger jeg stadig.

Som du måske ved har jeg  været i en 6-7 forskellige butikker efterhånden. Stort set hver gang er jeg startet med et eller andet ligegyldigt salgskurs hvor vi skulle lære at identificere købsmønstre, kundetyper osv.

Det er som sådan en fin lærdom hvis du kommer direkte fra handelsskolen og aldrig har prøvet salg i praksis. Men med snart 20 års erfaring, er jeg lige som videre.

På mit forrige job havde vi hyret en dygtig salgscoach som virkelig kunne finde frem til vores styrker og svagheder. Tidligere har jeg altid oplevet salgstræning som værende alt for generel, men i dette tilfælde der rykkede vi alle sammen virkeligt langt.

Det der gjorde forskellen her var, at der blev arbejdet med os individuelt. Vi havde hver i sær vores egne mål, som vi i øvrigt havde været med til at definere, og vi havde vores eget træningsprogram.

Salgscoachen gik så ind og understøttede vores styrker og viste os nogle små tricks som virkede super godt. Blandt andet skulle vi lade vores kunder røre ved den vare vi forsøgte at sælge. Og det virkede ekstremt godt. Forestil dig du kommer ind i en butik. Du oser egentlig bare, uden egentlig at ønske dig noget konkret. Hvis en anden person (sælgeren) så rækker dig en vare, så vil du automatisk tage i mod den. Alt i mens vil sælgeren fortælle om varen og frembringe alle de gode ting ved den.

Det var en af de super gode ting jeg eller vi fik med os. Det er ikke teori som kan læres på en skolebænk. Det kræver at salgscoachen er ude i butikken og selv ser på varene og oplever vores kunder.

Så mit råd til dig der skal hyre en salgscoach: Undgå salgstræning som består af ren teori. Få salgstræneren til at træne jer i jeres omgivelser og i jeres butik. Det er her magien sker!

2 thoughts on “Bedste kursus i salg – ever

 1. Hej Karina
  Jeg kan sagtens genkende det du skriver her.
  Vi hyrede en gang firmaet **** hos os. Ja, træningen var da ok, men problemet var at der blev ikke fulgt op på vores træning og de enkelte personer. Jeg så regningen på forløbet og det kostede os små 100.000 for en træning som ikke har givet nogle resultater. Tankvækkende.
  Vi vil fremover være mere varsomme med hvem vi hyrer til sådan en opgave. Så tak for dine tips.

  Mvh
  Anders

  1. Hej Anders
   Tak for din kommentar. Jeg har altså tilladt mig at fjerne firmanavet fra din kommentar. Jeg vil helst ikke hænge nogen ud her på siden. Håber på din forståelse.

   /Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *