Dårlig hørelse? Så køb en Doro fastnettelefon

Vi danskere opsiger vores gamle fastnetabonnementer i en hastighed som aldrig er set lignende. Der var lige en overgang hvor en del af faldet skyldtes at mange skiftede den almindelige fastnettelefon ud med IP-telefoni. Selv IP-telefoni lader dog til at have haft sin storhedstid, og er nu også i nedgang – se f.eks. denne artikel fra Computerworld:

http://www.computerworld.dk/art/237447/for-faa-aar-siden-var-ip-telefoni-det-mest-hotte-nu-smutter-kunderne-igen

I takt med at der bliver færre fastnet-abonnenter rundt omkring i landet stiger antallet af mobilabonnementer. I og for sig giver det god mening. En mobiltelefon er både billigere, mere fleksibel, og rummer langt flere funktioner end en fastnettelefon.

Alt det til trods er der stadig nogle bestemte befolkningsgrupper der har stor glæde af fastnettelefoner – nemlig ældre og personer med nedsat hørelse. Det skyldes at lydkvaliteten i en mobiltelefon stadig er langt dårligere end i en fastnettelefon. Derudover har en mobiltelefon ikke mulighed for nær så høje lydstyrker som fastnettelefoner.

Doro er blevet en stor spiller indenfor fastnettelefoner

Fordi rigtigt mange producenter er stoppet helt med at fremstille produkter til fastnetmarkedet er svenske Doro efterhånden gået hen og blevet en markant spiller på området. Doro er primært kendt for deres meget seniorvenlige mobiltelefoner, men en Doro fastnettelefon er også både brugervenlig og forholdsvist billig.

Noget af det Doro gør rigtigt er, at fokusere meget på ikke at overkomplicere deres produkter. De vil hellere have få funktioner, men til gengæld tilbyde en telefon som brugeren har nemt ved at betjene. Det betyder blandt andet at telefonerne har meget store knapper, og at de kan ringe ekstremt højt. Et godt eksempel er Doro Magna 4000:

http://www.livetsomsenior.dk/doro-magna-4000-fastnettelefon

Den model har den højeste ringe-lydstyrke man overhovedet finder blandt telefoner. Derudover kan lyden under samtaler også blive høj – faktisk helt op til 60 dB. For almindelige mennesker lyder det måske utroligt at have det behov – men tænk på alle de ældre eller andre danskere, som har stærkt nedsat hørelse. For dem er det nærmest en nødvendighed med en telefon der ringer så højt, før de i det hele taget opdager at den ringer.

Hvor længe kan man købe fastnettelefoner?

Som nævnt, så har mange af fortidens producenter af fastnettelefoner for længst kastet håndklædet i ringen og stoppet deres produktion af fastnettelefoner. Der er dog stadig en mindre skare tilbage, men efterhånden som efterspørgslen falder, vil udbuddet af forskellige telefoner også falde.

Det er i særdeleshed en stor skam for de mange hørehæmmede. Selvom mange gladeligt tyer til deres mobiltelefon som det eneste kommunikationsmiddel, så er den bare ikke på niveau med en god, gammel fastnettelefon i samtalekvalitet. Dertil skal det bemærkes, at samtalekvaliteten på en fastnetlinje altid er den samme, mens den ved en mobiltelefon afhænger af hvor god dækning man har.

Vil du opnå den bedst mulige samtalekvalitet bør du desuden ringe fra fastnet til fastnet. Laver man først den lille test og bagefter foretaget et opkald fra mobil til mobil står det pludseligt klart hvor stor forskellen egentligt er.

Køb en Doro fastnettelefon – før det er for sent

Overskriften skal selvfølgeligt læses med et glimt i øjet – fordi umiddelbart må man forvente, at Doro er en af de producenter der forbliver på markedet i længst tid. Det skyldes, at de i dén grad har formået at specialisere sig med produkter til et helt specifikt segment, og man må forvente at det i fremtiden fortsat primært vil være de ældre der bibeholder deres gode gamle (og lidt dyre) TDC fastnet-abonnement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *