De rigtige måtter skåner huset for skidt og snavs

De fleste familier – især dem med børn – kender til skidt, snavs og mudder i hele hytten, når de kære små lige glemmer at smide skoene, inden de tager fangelejen fra lejepladsen med ind i stuen. Det er der heldigvis råd for.Vi kan alle komme i en situation hvor vi bliver nødt til at løbe igennem huset eller lejligheden med sko på. Enten fordi vi ikke har tid til at smide de beskidte sko, eller fordi vi slæber på det nye, tunge tv, som skal helt ind og stå i stuen, eller fordi vi har en de 100 andre gode grunde/undskyldninger der findes.

Måtter

Her kommer måtterne på banen. En måtte er nemlig ikke bare en måtte. Med den, eller de, helt rigtige måtter kan man nemlig (stort set) sikre at der ikke kommer noget skidt, snavs og mudder med indenfor. Og skulle man selv, eller en af børnene, glemme at smide skoene, vil den rigtige udendørsmåtte sørge for at mængden af skidt, snavs og mudder, der er tilbage på skoene når de betræder gulvet indenfor, er minimal. Her er det mest effektivt at kigge efter en kokosmåtte, eller en aluminiumsmåtte, da det er disse slags måtter der er mest effektive når det kommer til at mindske mængden af skidt, der bliver slæbt med ind.

Det er ligeledes mest optimalt at have forskellige måtter til vinter og til sommer. Om sommeren vil en måtte med nylon være det bedste valg, da der i denne periode som regel løbes meget ind og ud af døren og haven og tit slæbes der jord med ind. Om vinteren vil en måtte der er blød og lavet af bomuld være det bedste valg, da sjap og sne giver vådt fodtøj og en blød bomuldsmåtte suger rigtig godt. Fælles for både vinter og sommer er dog at en måtte der også har små stive børster i bunden, vil fjerne utrolig meget snavs og klart være at foretrække. Eventuelt kan de små børster, der normalt er lavet af nylon, være placeret ude i siden af måtten.

En måtte udenfor og en måtte indenfor

En gammel tommelfingerregel siger at man skal kunne gå 3 almindelig skridt på måtten, for at “renset” sine sko optimalt. I de fleste private hjem er der dog ikke plads til sådanne store størrelser af måtter, det må sige sig at være forbeholdt større virksomheder og enorme villaer. Men i stedet for at have en kæmpe måtte, køber man i stedet for to mindre, hvor den ene bliver lagt udenfor og den anden indenfor – på den måde opnår man næsten samme effekt, som med en kæmpe måtte.
Måtter

Når man har fået styr på det med måtterne og anskaffet sig de rigtige, er det vigtigt at man husker at vedligeholde dem, primært i form af rengøring. Banker, ryster og støvsuger man dem begge et par gange om måneden, er man godt på vej og har min investeret i kvalitet, burde man have nogle effektive måtter der kan holde i mange år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *