Dette skal du huske, når du får en hund

hundetegn

Dyr kan berige ens liv på mange måder. Og for mange er der noget sandt i udsagnet ”Hunden er menneskets bedste ven”. At have hund er både populært for folk med og uden børn. Hvis man er alene, så er det rart at have en, som man skal stå op til og sørge for at få luftet osv. Mange føler sig mindre alene, når de har en hund at skulle tage sig af. Hvis man har børn, så får de en trofast følgesvend i de næste mange år af deres liv.

Det er ikke bare at anskaffe sig en hund. Først og fremmest skal man overveje det grundigt. Det er vigtigt, at man er realistisk med, om man reelt har tiden til at have hund. Derudover er der mange ting, som man skal have styr på, når man vælger at købe en hund.

Ting, som du skal have styr på, når du får hund

Der er de mest basale ting som hundekurv, legetøj, halsbånd, foderskåle og snor. Men man skal også tænke over, om man ønsker, at ens hund skal gå med sele og om hvad slags foder, at man ønsker at give ens hund.

Men der er nogen ting, man skal have, når man får en hund. Her er der tale om to lovpligtige ting. Den ene er, at man skal have en ansvarsforsikring. Man kan derudover vælge en udvidet forsikring. Men det er et lovkrav, at man minimum har en ansvarsforsikring på sin hund.

Noget andet, der også er lovpligtigt, det er, at ens hund skal bære et hundetegn fra, når den er 4 måneder gammel. Hvis ens hund løber væk, og den bliver indleveret ved fx politiet, og man skal komme og hente den hos dem, så får man en bøde, hvis hunden ikke har et hundetegn på.

Dette skal der stå på din hunds hundetegn

Det er ikke helt ligegyldigt, hvad du skriver på din hunds hundetegn. Her er der nogen ting, der skal stå på tegnet. Igen kan man risikere at få en bøde, hvis man ikke har de nødvendige oplysninger på hundetegnet.

På tegnet skal der stå ejerens navn samt adresse. Men det er en rigtig god ide at skrive ens telefonnummer på hundetegnet. Nogen vælger også at få skrevet hundens navn på hundetegnet.

Nogle gange kan det knibe med at få plads til det hele. Specielt hvis man har en lille hund, så er hundetegnet også lille. Man kan med fordel vælge et hundetegn, hvor der kan blive indgraveret på begge sider af tegnet.

Mange forskellige slags hundetegn

Hundetegn fås i dag i forskellige former og farver. De fås både som runde, formet som et kødben og som et hjerte. De fås også i flere forskellige farver. Man kan endda få hundetegn, hvor der er et fint motiv på forsiden af hundetegnet. Den slags hundetegn kan især bruges af store hunde, da der kan stå mere tekst på bagsiden af et stort hundetegn.

Posted in Dyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *