Gode råd om lån, hvis du er registreret i RKI

stresset og leder efter lån online

Har du været så uheldig at ende i RKI, kan det have rigtig ubehagelig indflydelse på din økonomi og dine muligheder for at låne penge. Når først du er endt i RKI er der ikke mange måder at komme ud igen, med mindre du betaler de penge du skylder væk.

Fordi rigtig mange danskere i dag optager lån af den ene eller anden slags, er der også flere end nogensinde før, der oplever at ryge en tur indenom RKI eller Debitor registeret. Det kan være en stor forhindring for dig forbindelse med økonomien og derfor ønsker langt de fleste også at komme ud igen så hurtigt som muligt. Herunder kan du læse mere om dine muligheder for at komme ud af RKI, når først du er registreret.

Tag kontakt til kreditor

Det er i både din og kreditors interesse at finde en fælles løsning. For dig er det en vej ud af RKI, mens det for kreditor er en sikkerhed for at få de penge tilbage, der måske ellers var tabt for dem.

I princippet er det en god ide at tage kontakt til kreditor allerede i det øjeblik du opdager, at der bliver problemer med at betale et afdrag.

På den måde har du muligheden for at komme gebyrer og andre udgifter, der løber på lånet i forbindelse med for sen betaling.

Lige meget hvad, har du mere at vidne end at tabe ved at forsøge at finde en løsning i stedet for at lade stå til.

Lav en afdragsplan, der er opnåelig

Det er en rigtig god ide at sætte dig ned og lave et grundigt budget, hvis ikke allerede du har gjort det inden du ansøgte om penge.

Det giver dig et rigtig godt overblik over din økonomiske situation og du har et bedre grundlag for at finde frem til en realistisk vej ud af RKI enten alene ved at afdrage eller i samarbejde med kreditor.

Lån trods RKI

Når du er havnet i RKI er det ikke mange firmaer, der er indstillet på at låne dig penge. Hvad enten det er for at betale lånet ud eller ej.

Det er bare en af de trælse bivirkninger der er ved at være registreret som dårlig betaler. Hvis du for eksempel ønsker at låne penge til forbrug, købe noget på afbetaling eller søge om finansiering på anden vis, så er dine valgmuligheder meget begrænsede.

Der findes dog nogen, der tilbyder lån trods RKI, så helt umuligt er det ikke, men om det er en god løsning er en helt anden sag.

Ofte er de lån der tilbydes trods RKI meget dyrere end andre, ganske simpelt fordi firmaerne løber en større risiko for ikke at få deres penge igen. Det bør altid være den allersidste løsning, hvis du ansøger om lån for at udbetale et andet. Det er både en besværlig og dyr løsning.

Chancerne for, at du, når ikke du kunne betale det ene lån heller ikke kan betale det andet er ret store.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *