Gode råd til at vælge det rigtige modetøj

Modetøj

Mænd som kvinder, voksne som børn – alle ønsker vi at klæde os smart og moderne – i hvert fald langt de fleste af os. Og netop derfor findes der et stort marked for modetøj, det vil vi se lidt nærmere på nedenfor.

Hvad er modetøj?

Modetøj defineres som tøj, sko eller tasker der følger tidens trends og tendenser. Det kan have et bredt prisspænd og sælges både i diverse fysiker butikker samt online. Desuden er modetøj lidt et vidt begreb. Moden er nemlig forskellig alt efter målgruppe. Modetøj til yngre kvinder er typisk en hel del anderledes end til ældre kvinder, mens mandemode og børnemode også er to helt forskellige ting.

Modetøj til kvinder generelt

Når du skal på udkig efter nyt tøj, så sørg for at have den sunde fornuft med dig. Nok elsker rigtig mange kvinder at shoppe, men økonomien skal også gerne kunne holde til det. Gå derfor med fordel efter denne tommelfingerregel: Invester i tidløse klassikere og køb ting der trender lige nu og her på budget. Eksempler på klassikere, der er værd et investere i , er et par velsiddende jeans, sorte pumps, skræddersyet blazer jakke, uldfrakke, basis t-shirts og en festlig sort kjole – også kaldet ”The little black dress”, som henviser til den kjole, der altid kan fungere til enhver anledning.

Modsat er eksempler på hurtige trends en pangfarvet top i for eksempel gul eller orange, et par bukser i dyreprint eller et par knaldrøde sko. Ting i meget skarpe farve eller særprægede mønstre er ofte et hurtigt modefænomen, som ikke længere er moderne, så snart trenden atter skifter. Det er derfor ikke alt modetøj, som er aktuelt i mere end én enkelt sæson.

Modetøj til børn

Børn i voksealderen – altså fra 0-15 år, kan være rigtig dyre i drift, når det kommer til modetøj. Det skyldes, at de ofte vokser rigtig hurtig ud af tøjet igen. Helt små babyer vokser med lynets hast deres første levemåneder, det betyder at de på ingen tid vokser ud af deres tøj. Et barns vækst sløver selv sagt ned med alderen, men børn helt op til 10 års alderen vokser typisk ud af deres tøj på blot 1 år. Undgå derfor med fordel at indkøbe dyrt modetøj til dit voksende barn, desuden er børn i børnehave og vuggestuealderen ofte hårdere ved deres tøj grundet aktiv leg. Køb derfor på budget, så du ikke behøver ærgre dig alt for meget, hvis der kommer et hul på knæet.

Modetøj til mænd

Mens kvinder sådan generelt set ofte skifter ud i deres garderobe, netop for at følge den aller nyeste mode, så har  modetøj til mænd ofte en længere livscyklus. Meget herretøj holder nemlig den samme farve og snit flere sæsoner i streg. Måske netop derfor er udvalget af modetøj til mænd heller ikke lige så stort, som udvalget til kvinder. Mænd kan desuden oftere bruge det samme tøj til hverdag som til fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *