Hvad er rekonstruktioner?

forretningssnak

Det er ikke svært at forstå, hvad der sker under rekonstruktioner, så længe du får lov til at sætte dig ind i emnet. Hvis du står i en situation, hvor din virksomhed står over for alvorlige økonomiske problemer er din eneste mulighed måske at få den rekonstrueret. Du kan altid læse om reglerne for rekonstruktioner under konkursloven, hvis du ikke får besvaret alle dine spørgsmål her.

Hovedtanken bag rekonstruktioner

Som sagt forsøger de fleste firmaer en rekonstruktion, hvis de befinder sig i en position, hvor de er økonomiske trængte. Det er simpelthen noget, som de er nødt til at gøre for at undgå at lukke ned og gå konkurs. Det er altså for firmaets eget bedste, så den har en chance for at overleve i fremtiden. Der er ingen, der vil arbejde med en virksomhed, der har et dårligt ry blandt andre.

Nå de eventuelle rekonstruktioner er overstået kan virksomhederne efter et stykke tid godt blive stabile igen. Men der er selvfølgelig altid en mulighed for, at et firma aldrig kan blive sig selv igen. Derfor kan de forskellige virksomheder prøve at overdrage deres egen del til andre inden for samme omegn.

Det kunne blandt andet været en konkurrent eller diverse kreditorer. Hvis økonomiske ramte virksomheder vælger at sælge deres varelagre, kan de stadig nå at tjene noget på deres rekonstruktioner i stedet for helt og aldeles at gå konkurs. Derfor finder man typisk på en fælles løsning med diverse samarbejdspartnere, leverandører og myndigheder, der har et krav til virksomheden.

Vigtigheden ved rekonstruktioner

Rekonstruktioner er dog ikke lutter lagkage. Hvis hele sagen ikke bliver håndteret ordentligt, så kan det ende med, at den økonomiske trængte virksomhed går konkurs. Der er nemlig regler, der skal overholdes, når et firma forsøger rekonstruktion. Virksomheden skal nemlig indgå en form for aftale med blandt andet deres kreditorer, ellers vil de gå konkurs.

Der er nemlig ikke nogen hjælp at komme efter, når først rekonstruktionen er blevet bragt på banen. Rekonstruktioner kan ikke blive annulleret eller sat på pause. Derudover skal virksomheden straks tage aktion, hvis det er ledelsen selv, der har været ude og anmodet om en rekonstruktion.

Hvis det derimod ikke har været virksomhedens egen ledelser, der har påsat rekonstruktionen fra starten af, så bliver der straks indkaldt til et retsmøde.

Hvad sker der under retsmødet?

Under retsmødet skal virksomheden prøve at indgå en aftale med eventuelle kreditorer, da firmaet ellers ville blive sendt videre til konkursbehandling. Det ville også ske, hvis de valgte ikke at godkende aftalen, der på forhånd er blevet lavet til dem.

Så længe rekonstruktioner er kørende, kan en virksomhed ikke gå konkurs. Selve rekonstruktionen er kun kørende i lidt under et år, hvor det hele foregår i skifteretten. Under retsmødet skal kreditorerne stemme om den foreslåede aftale, de lavede med virksomheden.

Det er skifterettens job at bekræfte det endelige forslag, hvorefter virksomheden vil fortsætte på de betingelser, der er blevet givet. Hvis det skulle forekomme, at skifteretten ikke vælger bekræfte forslaget, bliver virksomheden som det sidste sendt til konkursbehandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *